Lue for barn test: De 12 beste luene til barn (april 2024)

Liste over 286 luer til barn, rangert etter best i test og basert på 0 anmeldelser fra brukere. Finn beste lue for barn per april 2024 i følge furbrukeren her.

Slik kårer vi beste lue for barn

Barnasprodukter.no tråler norske nettbutikker som selger produkter til barn. Vi overvåker dermed til en hver tid de produktene som finnes. Hver gang en nettbutikk publiserer nye produkter legges dette til denne nettsiden. Deretter rangeres produkter etter best i test, hvor brukere har delt sine erfaringer. Nedenfor finner du en oversikt over 286 luer til barn. Se hvilke produkt som er beste lue for barn i følge brukerne her.

På utkikk etter lue? Da anbefaler vi deg å sjekke ut: Jollyroom.

The State of WOW Spinback Youth Beanie er et klassisk og tidløst design som aldri vil gå av moten. Den er perfekt for enhver anledning og er allsidig nok til å brukes av både menn og kvinner. Med den broderte 3D-logoen foran, vil du være sikker på å få komplimenter uansett hvor du går.

Se beste pris
Dagens beste pris: jollyroom.no

Geggamoja er en familieeid bedrift. Vi er en liten bedrift som tror på viktigheten av kvalitet og håndverk. Våre hatter er laget med kjærlighet og omsorg, slik at du kan føle deg glad og selvsikker når du setter den på hodet til den lille. Geggamoja-hatter er laget av 100 % bomull, noe som gjør dem myke og pustende for babyens hode.

Se beste pris
Dagens beste pris: jollyroom.no

Du vil misunne alle vennene dine med denne Hummel City Lue-hatten. Laget i en myk, varm ull- og akrylblanding, er denne luen perfekt for å holde seg varm og komfortabel om vinteren. Hele Hummel-trykket sikrer at du holder deg stilig på samme tid.

Se beste pris
Dagens beste pris: jollyroom.no

Hold hodet til den lille varm i vinter med UpFront Gaston Youth Beanie. Denne klassiske luen er laget av et mykt, varmt stoff og har en foldet kant for en ekstra tettsittende passform. Den lyse stoffetiketten gir et morsomt og fargerikt preg.

Se beste pris
Dagens beste pris: jollyroom.no

Når det er kaldt ute, er en lue et must. Og vi har den perfekte for deg! Denne superfine luen fra Geggamöja er laget av behagelig økologisk bomull og elastan, med mykt fleecefôr for å holde deg varm på de kaldeste dagene. Den har også en lav profil, noe som betyr at den passer under hjelmen din.

Se beste pris
Dagens beste pris: jollyroom.no

Det er kaldt ute, så kjøp din offisielle ungdomslue nå! Denne luen er laget av 100 % akryl, og har en brettet kant og en lys stofflapp. Den er perfekt for vinteren og holder deg varm.

Se beste pris
Dagens beste pris: jollyroom.no

Slik velger du lue til barn

Når du skal velge en lue til et barn, er det flere faktorer du bør vurdere for å sikre at luen passer og fungerer godt for barnet. Her er noen tips:

Størrelse

Det er viktig å velge en lue som passer barnets hodestørrelse. De fleste luer kommer i ulike størrelser, så mål gjerne barnets hodeomkrets og sammenlign med størrelsesguiden til luen du vurderer å kjøpe.

Materiale

Velg en lue som er laget av et varmt og pustende materiale, som for eksempel ull eller fleece. Dette vil hjelpe til med å holde barnet varmt og tørt.

Design

Barn liker gjerne fargerike og morsomme luer. Velg en lue med et design eller mønster som appellerer til barnet, slik at de gjerne vil ha den på seg.

Komfort

Sørg for at luen er komfortabel å ha på seg. Velg en lue som ikke strammer eller gnager, og som ikke er for tung eller klumpete.

Sikkerhet

Velg en lue som ikke dekker øynene eller hindrer synet på noen måte. Dette er spesielt viktig for mindre barn som ikke alltid er så flinke til å passe på hvor de går.

Vaskbarhet

Barn er aktive og kan bli svette eller skitne. Sørg for at luen er enkel å vaske og tørke, slik at den alltid er ren og klar til bruk.

Spørsmål og svar om luer til barn

Barn bør ha lue når det er kaldt ute for å beskytte hodet mot kulde og holde på kroppsvarmen. Hvor lenge barnet bør ha lue avhenger av flere faktorer, som temperaturen utendørs, barnets alder og aktivitetsnivå.

Generelt anbefaler eksperter at små barn, spesielt babyer, bør ha lue når de er ute i kaldt vær eller når de skal sove i et kaldt rom. Dette er fordi små barn mister varme raskere enn voksne, og hodebunnen er spesielt utsatt for kulde.

Når det gjelder eldre barn, er det viktig å bruke sunn fornuft og vurdere temperaturen utendørs. Hvis det er kaldt nok til at du trenger å ha på deg en lue selv, bør barnet også ha på seg en lue. Aktivitetsnivået kan også påvirke hvor lenge barnet trenger å ha på seg lue. Hvis barnet leker ute eller er aktivt, vil det produsere mer kroppsvarme og kan kanskje ta av seg lua etter en stund.

Størrelse 50 i lue refererer vanligvis til hodeomkretsen i centimeter. Det betyr at luen er designet for en hodeomkrets på 50 cm. Størrelser kan variere mellom ulike produsenter, så det kan være lurt å sjekke størrelsesguiden til den spesifikke luen du vurderer å kjøpe for å være sikker på at den passer riktig.

Hodeomkretsen til barn kan variere mye, spesielt i de første månedene og årene av livet. Her er noen gjennomsnittlige hodeomkretser for ulike aldersgrupper:

  • Nyfødte (0-3 måneder): Gjennomsnittlig hodeomkrets er 34-38 cm.
  • Babyer (4-6 måneder): Gjennomsnittlig hodeomkrets er 42 cm.
  • Babyer (7-12 måneder): Gjennomsnittlig hodeomkrets er 44 cm.
  • Småbarn (1-2 år): Gjennomsnittlig hodeomkrets er 48 cm.
  • Småbarn (2-3 år): Gjennomsnittlig hodeomkrets er 50 cm.
  • Småbarn (3-4 år): Gjennomsnittlig hodeomkrets er 51 cm.

Gjennomsnittlig hodeomkrets for en 5-åring er vanligvis mellom 50 og 52 centimeter.

Barnas produkter
Logo